Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Pianochocolate

....του Στέλιου Μουρατίδη







Είναι από εκείνα τα συγκροτήματα που ακούς κάποιο τραγούδι τους στο ραδιόφωνο και ανατριχιάζεις και ψάχνεις με μανία να βρεις ποιοί είναι. Αυτό έπαθα και εγώ όταν είχα ακούσει ένα μεσημέρι τους Pianochocolate στον Republic 100.3. Συνδυάζοντας Drum and Bass ρυθμούς με γλυκές μελωδίες του πιάνου βγάζουν ένα εξαιρετικό και μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο σε ταξιδεύει καθώς τους ακούς.


Οι Pianochocolate ιδρύθηκαν το 2008 στην Ρωσία. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Morning Coffee”. Ο δίσκος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία κυρίως στο διαδίκτυο μέσω του MySpace και σχεδόν άμεσα το συγκρότημα γίνεται ευρέως γνωστό. Από το δίσκο ξεχωρίζουν αρκετά κομμάτια όπως “Les Souvenirs”, “Old Movies” και “Cold Days” τα οποία αρχίζουν και παίζουν στα ευρωπαϊκά ιντερνετικά site μουσικής.

Μερικούς μήνες αργότερα, ολοκληρώνουν ένα EP με τίτλο “Time to Meet” (2009). Με αυτό το ΕΡ αποδεικνύουν πως η μουσικής τους δεν είναι στατική και πως θέλουν συνεχώς να εξελίσσονται. Το “New Day” αναμφισβήτητα ξεχωρίζει και είναι ίσως το πιο γνωστό τους τραγούδι το οποίο έχει συμπεριληφθεί σε πολλές κλασικές συλλογές όπως το Café del Mar και το Buddha Bar Collection.

To 2010 κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Aquarelle”, ο οποίος όμως δεν ικανοποιεί και ιδιαίτερα τους θαυμαστές του συγκροτήματος οι οποίοι περίμεναν κάτι καλύτερο από αυτούς. Από το δίσκο ξεχωρίζει κανείς μόνο ένα κομμάτι, “My Paris is Here”.

Όμως το 2011 οι Pianochocolate κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τον οποίο αποζημιώνουν τους fan του συγκροτήματος. Η συνεργασία με την τραγουδίστρια Alfida έχουν ως αποτέλεσμα το δίσκο “Drum and Bass Lullaby”. Μέσα από το άλμπουμ τους δείχνουν ένα διαφορετικό ύφος από αυτό που τους είχαμε συνηθίσει δίνοντας έμφαση κυρίως στους Drum and Bass ρυθμούς. Το άλμπουμ περιλαμβάνει παλιά τους κομμάτια διασκευασμένα από τους ίδιους και ντυμένα με την φωνή της Alfida.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό συγκρότημα που αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για τους ανακαλύψετε!

Dubium/Pianochocolate/Mouratidis by Stelios Mouratidis on Grooveshark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου